Inspiration og turforslag

Turforslag

Havnerundfart - Randers Havn

Havnerundfarten indledes med en kort fortælling om Randers Havn, der er Danmarks eneste flodhavn. Vi letter herefter anker og sejler gennem nordbassinet og ser Kornkajen, Dronningekajen og Kulkajen.

Efter en tur omkring pieren sejler vi gennem sydbassinet og ser Gødningskajen, Tronholmkajen, Energikajen og Randers Bro.

På vej tilbage til Lillebjørns anløbsbro sejler vi forbi det gamle fiskerleje i Randers, Dronningborg Bredning og Havekolonien Venezuela.

Varighed: 1 time
Pris: 1.100 kr

Askespredning

På denne sejlads sejler vi gennem det smalle løb fra Randers Havn forbi Havekolonien Venezuela, dele af den oprindelige lodssti ud gennem Dronningborg Bredning og forbi Uggelhuse svinget.

I åbent farvand slukkes motoren og vi driver med strømmen, mens efterladte har mulighed for at sprede aske fra urnen i fjorden og holde en mindehøjtidelighed, inden der returneres til Randers.

Varighed: efter nærmere aftale
Pris: 4.000 kr

Uggelhuse

På denne 2½ times sejltur til Uggelhuse sejler vi gennem det smalle løb fra Randers Havn forbi Havekolonien Venezuela, mens vi passerer dele af den oprindelige lodssti ud gennem Dronningborg Bredning.

Mens du på nærmeste hold har mulighed for at nyde naturen og blandt andet fiskehejren i Romalt Enge og Drastrup Enge, passerer vi ladestedet, inden vi når til Uggelhuse.

Vi gør ophold og går i land i det lille idylliske fiskeleje i Uggelhuse i ca. en halv time, inden turen går tilbage mod Randers.

På en aftentur i september måned kan du være heldig at opleve en miniatureudgave af det fantastiske naturfænomen “sort sol”, som opstår, når store flokke af stære på træk sydover samles ved aftenstid.

Lige før stærene sætter sig til ro i engens tagrør for natten, danner store stæreflokke mønstre på himlen, der næsten kan formørke solen, heraf navnet Sort Sol.

Fænomenet, der varer i omkring tyve minutter, ender normalt senest en time efter solnedgang, når stærene har sat sig til ro i tagrørene.

Varighed: 2,5 timer (2 timers sejllads)
Pris: 2.100 kr

Kanaløen

På denne 4½ times tur til Kanaløen sejler vi gennem det smalle løb fra Randers Havn forbi Havekolonien Venezuela og dele af den oprindelige lodssti ud gennem Dronningborg Bredning.

Mens du på nærmeste hold har mulighed for at nyde naturen og blandt andet fiskehejren i Romalt Enge og Drastrup Enge, passerer vi ladestedet og det idyllliske fiskeleje Uggelhuse.

Herfra er kursen næsten stik nord, hvor vi passerer Grund Fjord, Støvringgaard, samt Mellerup og Voer, der er forbundet med den lille færge M/F Ragna, inden vi lægger til og gør ophold en time på Kanaløen.

Her er der mulighed for at nyde medbragt mad og de smukke omgivelser, inden turen går tilbage til Randers.

Varighed: 4,5 time (3,5 timers sejltid)
Pris: 4.100 kr.

Destilleriet Enghaven

Mikrodestilleriet i Mellerup har arrangeret smagninger af deres velsmagende produkter for Lillebjørns gæster: Varighed: Ca. 5 timer (3,5 timers sejllads) N.B. Prisen er kun for sejlads

Pris: 4.100 kr

Inspiration

Lillebjørn har sejlet med selskabelige foreninger, bestyrelse, kortklubber, polterabend og firmaudflugter.

Naturen på Randers Fjord danner rammen om en anderledes tur i det grønne for familiearrangementer, bestyrelsesmøder, medarbejderudflugter, fødselsdage mv.

Naturen ved Randers Fjord

Lillebjørn danner rammen om en anderledes tur i det grønne.

Sort Sol

På aftenture i sensommeren kan man være heldig at opleve en miniatureudgave af det fantastiske naturfænomen sort sol. På Lillebjørn kan du opleve det på tætteste hold.

Besøg på Kyst- og Fjordcentret

Tag på besøg på Kyst- og Fjordcentret i Voer og få et unikt indblik i livet på og omkring Randers Fjord. Lillebjørn sejler jer direkte til Voer.

Et anderledes bestyrelsesmøde

Lillebjørn har dannet den såvel seriøse som hyggelige ramme om bestyrelsesmøder i virksomheder, organisationer, foreninger mv.

VIP-arrangement

Lillebjørn var rammen om Randers HK’s velkomst til nye spillere forud for den nye sæson, hvor håndboldpigerne blev rystet sammen på en lidt anderledes måde.

Tæt på Randers Ugen

Randers Ugen i august måned kan opleves med Lillebjørn fra fjordsiden. Oplev den fantastiske stemning af sol, sommer og glade mennesker, der holder byfest.

Foredragssejlads

Museum Østjylland har i flere år benyttet Lillebjørn til sejladser på Randers Fjord, hvor museet har formidlet den spændende historie om udviklingen af Randers By og Kronjylland.

Polterabend

Polterabend hvor overdækkede Lillebjørn var rammen om hyggelige timer med bruden i centrum.

Familieudflugt

Lillebjørn danner en utraditionelle ramme om markering af runde fødselsdage med sejltur og frokost på Randers Fjord for fødselar og gæster.

Randers Havns Historie

Lillebjørn har sejlet med selskabelige foreninger, kortklubber mv. og har på en havnerundfart fortalt den spændende historie om Randers Havn, Danmarks eneste flodhavn.

Frokost i det fri

Lillebjørn sejler ofte med foreninger og interesserede gæster, der nyder at komme helt tæt på den flotte natur ved Randers Fjord, mens der indtages frokost.

Bolværket

Lillebjørn har på sommeraftener sejlet med afgang fra Bolværket, hvor gæster har nydt medbragt mad fra Randers Street Food.